Nytecknat samverkansavtal för kraftnätsutbyggnaden i övre Norrland

I ett inledningsskede ska NCC tillsammans med Svenska kraftnät färdigställa projekteringen och planeringen för kommande utbyggnad av en 400 kilovolts elledning. Foto: NCC

NCC har undertecknat ett samarbetsavtal med Svenska kraftnät för den planerade 400 kilovolts elledningen mellan Porjusberget och Naalojärvi. I det inledande skedet kommer NCC tillsammans med Svenska kraftnät att slutföra projekteringen för den kommande utbyggnaden av den 50 kilometer långa kraftledningen.

Byggföretaget är en del av arbetsgruppen som planerar konstruktionen av ledningen, som sträcker sig genom världsarvet Laponia, renskötselområden, jakt- och fisketurismområden samt naturreservat och Natura 2000-områden.

Byggföretaget har undertecknat ett samarbetsavtal med Svenska kraftnät för den planerade 400 kilovolts elledningen mellan Porjusberget och Naalojärvi. I det inledande skedet kommer byggföretaget tillsammans med Svenska kraftnät att slutföra projekteringen för den kommande utbyggnaden av den 50 kilometer långa kraftledningen.

NCC är en del av arbetsgruppen som planerar konstruktionen av ledningen, som sträcker sig genom världsarvet Laponia, renskötselområden, jakt- och fisketurismområden samt naturreservat och Natura 2000-områden.