Ny nordisk infrastrukturgrupp noteras i Sverige

Affären är värd affär värd 100 miljoner NOK Foto: gabrielle henderson/unsplash

Qben Infra, tidigare Kvalitetsbyggsgruppen, har köpt det norska företaget Team Bygg AS för 100 miljoner norska kronor. Tre fjärdedelar av affären finansieras genom aktier. Detta förvärv är en del av företagets strategi att bli ett ledande investeringsbolag inom infrastrukturtjänster i Norden.

Team Bygg AS, med sin bas i Rogaland och Oslo-regionen, har under Tore Lies ledning blivit en etablerad aktör på den norska byggmarknaden. Företaget hanterar fastighetsprojekt från planering till försäljning och inflyttning. Deras expertis inom utveckling av bostadsområden kommer att förstärka företagets position på den norska marknaden och bidra till bolagets långsiktiga tillväxt.

Qben Infras vd, Øivind Horpestad, framhåller att byggföretagets erfarenhet inom bygg- och bostadsutveckling blir ett värdefullt tillskott. Tore Lie, grundare av byggföretaget, ser affären som ett naturligt steg för fortsatt expansion och uttrycker tilltro till företagets framtidsvision.

Tidigare i år lade företaget även ett bud på det norska börsnoterade företaget ININ Group, som är verksamt inom järnvägsinfrastruktur och kraftdistribution. Planen är att bilda en koncern med fokus på infrastruktur, service och bygg i hela Norden, och samtidigt stärka ININ:s möjligheter på den svenska marknaden.

Qben Infra planerar att börsnoteras på Nasdaq First North Premier i Stockholm under fjärde kvartalet 2024.