Ny GNSS-antenn från Leica Geosystems presenterad på Intergeo

Ny smart GNSS-antenn, lätt i vikt och med lutningskompensation: GS05.  Foto: Leica Geosystems

Intergeo, mässan för geospatiala lösningar är i full gång i Stuttgart, Tyskland. Leica Geosystems, en del av Hexagon, introducerar nu Leica GS05, en smart och lätt GNSS-antenn med lutningskompensation utvecklad för att möjliggöra för mer lätthanterlig datainsamling - på ett snabbt och lätt sätt. 

Teknikföretaget har på mässan lanserat GNSS-antennen Leica GS05. Produkten har utvecklats för att förenkla datainsamling genom lutningskompensation, vilket möjliggör mätningar utan att lodstaven behöver hållas helt upprätt.

Antennen har en vikt på 0,75 kilogram, inklusive batteriet, vilket är tänkt att underlätta det dagliga arbetet. Designen ger hållbarhet och pålitlighet vid fältarbete och lutningskompensationen på upp till 30 grader kräver ingen kalibrering vilket möjliggör noggranna mätningar även på svåråtkomliga platser, enligt företaget.

Antennen har funktioner som 4G, UHF-radio och ett 10-timmars internt batteri. Den integreras med Leica Geosystems produktportfölj, inklusive Leica Captivate fältmjukvara, och fungerar tillsammans med totalstationer i SmartPole-systemet, vilket optimerar arbetsflöden och ökar effektiviteten i geospatiala mätningar.

- Leica GS05 gör mätning mer effektivt och mindre fysiskt krävande. Med tanke på det ökade behovet för geospatiala tjänster så behöver branschen smartare lösningar, inte tyngre. I denna nyhet integrerar vi flera Leica Geosystems innovationer i en, med precision, mångsidighet och användarkomfort som resultat, säger Bernhard Richter, Vice President Product Management Geomatics på Leica Geosystems.