Ellinor Thiel tar över som vd för Eleda

Ellinor Thiel och Johan Halvardsson Foto: Eledea

Eledas styrelse utser Ellinor Thiel till vd och koncernchef från och med den 1 januari 2025. Samtidigt blir tidigare vd Johan Halvardsson styrelseordförande för Eleda.

"Jag tror på att bygga ett bra lag där olika kompetenser och erfarenheter kompletterar varandra och används rätt. Bolaget är inne i ett nytt skede och då behöver vi ett nytt ledarskap och att jag kliver av reflekterar den förändring som vi som koncern är inne i. Som grundare och delägare i Eleda ser jag fram emot att arbeta med Ellinor och dagligen fortsätta att bidra till både affärer och förvärv i min roll som styrelseordförande", säger Johan Halvardsson.

"Jag ser fram emot att tillsammans med alla ledare och medarbetare i koncernen fortsätta denna resa uppåt där vi är det ledande infrastrukturbolaget i Norden och driver omställningen till ett mer hållbart samhälle. Att ha Johan som aktiv styrelseordförande är en stor tillgång för bolaget och för mig som tillträdande vd. Han har enorm erfarenhet och kompetens av både branschen och Eleda", säger Ellinor Thiel.

Om Ellinor Thiel:

Ellinor Thiel kommer närmast från Bain Capital, ett ledande globalt privat investeringsbolag, där hon är Operating Partner. Ellinor har i egenskap av denna roll haft ett nära samarbete med Eleda och koncernledningen under 2024. Ellinor började på investeringsbolaget 2013. Under sin tid på investeringsbolaget har hon haft en betydande roll i att bygga och utveckla många av Bain Capitals portföljbolag, inklusive Bravida, Nets, Ahlstrom och MKM Building Supplies för att nämna några. Innan Ellinor började på Bain Capital arbetade hon med investeringar och affärsutveckling på Axel Johnson AB. Innan dess var hon strategikonsult på Bain & Company. Ellinor har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon bor i Stockholm med sin man och tre döttrar.