Siemens Energy tvingas avyttra sin högspänningsdivision

Siemens Energy byggde nyligen detta direkta högspänningsnav i Hudson. Det förbinder New York City med den nordamerikanska kraftmarknaden. Foto: Siemens Energy

Det är investeraren Triton som förvärvar divisionen i en betydande affär. Krisdrabbade Siemens Energy har tagit ett steg mot att stärka sin affärsportfölj i stället.

Siemens Energy kommer att sälja sin högspänningsdivision i ett försök att hantera de utmaningar företaget står inför. Affären har väckt stor uppmärksamhet då investeraren Triton, som även äger försvarsföretaget Renk, har erbjudit en betydande summa pengar för divisionen.

Återställd lönsamhet

Denna strategiska avyttring syftar till att hjälpa Siemens Energy att fokusera på sin kärnverksamhet och tackla problemen inom vindkraftssektorn som har orsakat förluster i miljardklassen. Genom att sälja högspänningsdivisionen skapar företaget möjligheter att stärka sin ekonomiska ställning och återställa lönsamhet.

Företaget planerar att informera sina anställda om den förestående försäljningen, och själva transaktionen kommer att kräva godkännande från arbetstagarrepresentanter. Triton har redan bekräftat sin del i affären och investerar därmed i framtiden för högspänningsdivisionen.

Utvecklingsresa

Enheten, som består av cirka 2 500 anställda och specialiserar sig på produkter som instrumenttransformatorer och spolar för transformatorstationer, kommer att ta nästa steg på sin utvecklingsresa bortom Siemens Energy.

Detta är ett viktigt steg för Siemens Energy i sina ansträngningar att stärka företaget och återhämta sig från tidigare utmaningar.

Källa: Siemens Enery/Triton