Pål Warolin utses som ny VD för Uniwater

Pål Warolin. Foto: Uniwater

VA-koncernen Uniwaters styrelse har utsett Pål Warolin som ny VD. Han kommer att leda koncernens expansion och arbeta med att förbättra vatten- och avloppsinfrastrukturen.

Styrelseordförande för Uniwater, Per Sjöstrand, säger:

"Vi är glada över att välkomna Pål Warolin som Uniwaters nya VD. Pål har tidigare framgångsrikt lett både fristående företag och koncerner och är en engagerad ledare. Hans ledarskap och erfarenhet kommer att vara avgörande för vår fortsatta tillväxtresa."

Innan detta ansvar hade Pål en position som VD för Fasadgruppen. Han har också haft flera betydande roller inom industri- och fastighetsutveckling, inklusive som VD för Johns och Cood Investment.

Pål Warolin säger:

"Jag ser det som mycket spännande att arbeta inom en bransch som har en så viktig samhällsfunktion. Jag uppskattar även det stora fokuset på hållbarhet, vilket nu är lika viktigt som lönsamhet. Uniwater har en stabil grund att bygga på, och jag ser fram emot vår tillväxtresa tillsammans med våra bolag och medarbetare."

Pål Warolin tar över rollen efter Fredrik Jonsson, som nu kommer att ansvara för att utveckla företagets produkter för att möjliggöra expansion utanför Norden.

Per Sjöstrand kommenterar:

"Under Fredriks ledarskap har Uniwater upplevt betydande tillväxt och framgång på den nordiska marknaden. Han har varit en nyckelfigur i företagets utveckling och har etablerat en solid grund att bygga vidare på. Vi är mycket nöjda med att Fredrik nu tar över ansvaret för Uniwaters produkter och dess framtida utveckling och expansion."