Norconsult tecknar viktigt avtal för tekniska konsulttjänster inom distributionsnät med Vattenfall

Avtalet gäller från januari 2024 till december 2025. Därefter finns option på förlängning i ytterligare tre tolvmånadersmånadersperioder. Foto: Norconsult

Norconsult Sverige tecknar långvarigt avtal för tekniska konsulttjänster inom distributionsnät med Vattenfall eldistribution AB. Avtalet, som gäller i två år från januari 2024 med möjlighet till förlängning, är uppdelat i 36 kompetenskategorier som spänner från kraftledningsprojektörer till miljöingenjörer, var och en med mellan fem och tolv leverantörer. Norconsult har framgångsrikt vunnit kontrakt inom samtliga 35 kategorier de anbudsinlämnat.

Detta rikstäckande avtal är indelat i fem geografiska områden och sträcker sig från januari 2024 till december 2025, med möjlighet till förlängning i upp till tre på varandra följande tolvmånadersperioder.

– Sveriges el-infrastruktur behöver byggas ut i rask takt för att matcha morgondagens energiproduktion samt industri- och transportsektorns utbyggnad. Vattenfall Eldistribution är en viktig kund för oss och vi har de senaste åren levererat ett flertal projekt för kritisk infrastruktur. Det nya ramavtalet bekräftar vår ambition om att växa ytterligare inom detta segment i nära samarbete med våra kunder, säger Johan Jalvemo, Affärschef för Kraftsystem på Norconsult.