Norrbottens kraftfullaste publika snabbladdare öppnar

Den nya laddstationen som kommer placeras i Öjebyn, Piteå. Foto: sophie jonas/unsplash

Skoogs Bränsle meddelar att Norrbottens mest kraftfulla publika snabbladdare öppnas för allmänheten. Denna laddstation placeras intill tankstationen på Hammarvägen i Öjebyn. Vad som gör den unik är dess kapacitet på 400 kilowatt, vilket för närvarande gör den till den mest kraftfulla laddaren tillgänglig för allmänheten.

Det mest spännande med denna snabbladdare är dess möjlighet till batterilagring. Detta banbrytande system minskar belastningen på elnätet, vilket i sin tur ökar tillgängligheten och minskar laddningstiden för elbilar. Det innebär bekvämlighet och praktisk användning för elbilsägare. 

“Efter flertalet samtal med olika aktörer blev Zpark de vi valde att samarbeta vidare med. Vi är extra glada över samarbetet då de är från samma region och produktionen till stor del sker i Norrbotten. Vi beställde laddstationen tidigt under våren 2023 och är mycket stolta över att kunna erbjuda detta innovativa koncept i norra delen av Sverige”, säger Roland Skoog.

"Satsningen visar på två goda exempel av mod och framtidstro i norra Sverige. Batterisystem och laddare är teknikledande, utvecklas i Luleå och tillverkas i Haparanda. Investeringen möjliggör och leder omställning av en traditionell industri", säger Jimmy Abrahamsson, VD Zpark Energy Systems AB.