Finnlines tio år av transportförbindelse och framtidsvisioner

Presskonferens, Mariehamn. Foto: Finnlines

Efter tio år på Åland har Finnlines etablerat sig som en pålitlig transportförbindelse mellan Åland, Finland och Sverige. De har nyligen fördjupat sitt samarbete med aktörer på Åland för att fortsätta stärka banden med regionen.

Åland, som är strategiskt beläget mellan Finland och Sverige, har gynnats av frakt- och passagerarrederiets tjänster sedan oktober 2013. Rederiet har för närvarande fyra dagliga anlöp till Åland och planerar att öka kapaciteten ytterligare med ett nytt Superstar-fartyg som lanseras tidigt 2024.

Tom Pippingsköld, VD för rederiet, betonar företagets långsiktiga engagemang för infrastruktur och samarbete med lokala företag. Samtidigt som Östersjöregionens tillväxt utmanas, tror rederiets på potentialen i Åland och dess förmåga att stärka den lokala ekonomin.

Frakt- och passagerarrederiet har också investerat 500 miljoner euro i miljövänliga fartyg och strävar efter att minska sin miljöpåverkan genom tekniska uppgraderingar och bränsleval.

Med ett ökat fokus på passagerartrafik planerar Finnlines att främja turismen på Åland i samarbete med Visit Åland och marknadsföra regionen i Sverige och Finland.