Hisingsledens norrgående restid nästan halverad med ny bro

Björnlandamotet. Foto: Trafik Göteborg

Sedan öppningen av Björlandamotets bro den 6 december har Hisingsledens trafikflöde förbättrats avsevärt. Den nya bron i Björlandamotet möjliggör trafikflöde i båda riktningar på Hisingsleden, vilket undanröjer behovet av trafiksammandragning mellan Hisingsleden och Björlandavägen.

"Norrgående resor på Hisingsleden har nästan halverat sin genomsnittliga restid", säger Johanna Caspersson, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Förkortade restider har resulterat i smidigare trafik både på Hisingsleden och Sörredsvägen. Den mest märkbara förändringen märks bland bilisterna som färdas norrut på Hisingsleden.

"Restiderna i norrgående riktning på Hisingsleden har i princip halverats sedan bron öppnade", påpekar Johanna Caspersson, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Även resor söderut på Hisingsleden tar något kortare tid, särskilt under förmiddagen.

Planerade arbeten i rondellen under bron, som skulle genomföras mellan den 6 och 22 december och orsaka tillfällig omledning från Björlandavägen mot Hisingsleden söderut, har skjutits upp till våren på grund av markens kyla och tjäle. Alla anslutningar i Björlandamotet förblir därmed öppna för trafik tills vidare.

Källa: Trafik Göteborg