ABB breddar inom smart vattenbehandling med köp av företag inom optiska sensorer

Förvärvet positionerar ABB för goda tillväxtmöjligheter till följd av den globala drivkraften för hållbar vattenhantering Foto: ABB

ABB meddelar att de har nått en överenskommelse om att förvärva det ledande kanadensiska företaget Real Tech, specialiserat på innovativ optisk sensorteknik för realtidsövervakning och provtagning av vatten. Genom detta förvärv stärker bolaget sin närvaro inom vattensektorn och kompletterar sin produktportfölj med avgörande optisk teknik för smart vattenbehandling. Ekonomiska detaljer kring transaktionen, som förväntas slutföras under första kvartalet 2024, har ännu inte offentliggjorts.

Real Techs produktportfölj erbjuder kritiska realtidsmätningar av vattenkvaliteten, vilket skiljer sig från den mer tidskrävande traditionella mätmetoden. Denna teknik möjliggör förbättrad processkontroll och säkerställer en konstant hög vattenkvalitet. Företagets patenterade lösningar täcker hela den digitala vattenövervakningskedjan med fokus på datainsamling och analys.

Portföljen inkluderar optiska sensorer, styrenheter och olika tillbehör som gör det möjligt att skräddarsy varje system enligt kundens behov. Genom att använda ljus för att mäta vattnets sammansättning tillämpar sensorerna spektrofotometri och fluorescensmätning för att flytta provtagningen från laboratoriemiljö till realtidsanvändning i processmiljöer. Liquid AI, en egenutvecklad AI-programvaruplattform, kompletterar tjänsteerbjudandet genom att erbjuda enkel och exakt analys av data från Real Techs sensorer. Företaget, med cirka 40 anställda, har sin bas i Whitby, Ontario.