Enel X optimerar elektrifiering av kollektivtrafik med intelligent teknik

En viktig del av systemet är även ett diagnossystem för batterier, som spelar en kritisk roll för att övervaka batteriernas livscykel, identifiera eventuella problem och proaktivt förebygga oväntade driftstopp. Foto: Arkivbild

Enel X tar en ledande roll i omvandlingen av kollektivtrafikens framtid genom elektrifiering av fordonsparken. Genom att hantera alla steg i övergången från rådgivning och design till finansiering, fordon och infrastruktur, strävar Enel X efter att förenkla processen för sina klienter.

Företaget erbjuder även grön energi och IT-lösningar för att övervaka och hantera drift, vilket ingår i deras modulära lösning "e-Bus as-a-service".

I detta sammanhang är Intelligent Transportation Systems (ITS) av största vikt för att samla och bearbeta data för optimal energi- och laddningshantering. Enel X har utvecklat specialiserade mjukvarulösningar för att hantera och optimera drift av elektriska fordonsflottor.

Omfattar lastoptimeringsalgoritmer

Dessa lösningar inkluderar övervakning av laddningsinfrastruktur och smarta laddningstjänster, som omfattar lastoptimeringsalgoritmer och prioritering av laddning baserat på specifika logiker.

Minskar energiförbrukningen

Denna teknik är avgörande för att bedöma batteriernas återstående livslängd och deras potentiella användning i andra sammanhang, som energilagring i förnybara energiprojekt.

Enel X:s insatser och teknologier syftar till att optimera drift av elbussar, minska energiförbrukningen, sänka driftskostnaderna och förbättra servicens effektivitet, vilket är avgörande för en hållbar och framtidssäkrad kollektivtrafik.Källa: Sustainable Bus