Andreas Andersson blir VD för Mälarhamnar

Andreas Andersson. Foto privat.

Andreas Andersson, tidigare Head of Maritime Service & Security på Copenhagen Malmö Port, blir nu VD för Mälarhamnar med start den 1 mars.

"Vi är glada över att ha rekryterat Andreas Andersson som VD för Mälarhamnar. Hans ledarskap kommer att stärka Västerås och Köpings position inom den nationella transportsektorn. Jag är övertygad om att Andreas Andersson med sin visionära kraft kommer att driva Mälarhamnars utveckling och skapa positiva effekter för våra kommuner," säger Helene Öhrling, stadsdirektör Västerås stad.

Andreas Andersson ser fram emot att axla rollen som VD för Sveriges största insjöhamn och poängterar Mälarhamnars potential att växa och spela en framträdande roll i Mälardalsregionen. Han ser också fram emot att tillsammans med kollegor och politiker fortsätta påverkansarbetet gentemot den nationella politiken för att framhäva Mälarens betydelse i ett hållbart logistikflöde för Sverige.

"Jag är övertygad om att vi, tillsammans med kollegor, tjänstemän och politiker, kan fortsätta utveckla våra kommuner och företag. Nu ser jag fram emot att träffa mina framtida kollegor och bli en del av teamet på Mälarhamnar," säger Andreas Andersson.