Svenska IT-koncernen Nordlo satsar 1,5 miljarder för tysk expansion

Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo och Patrice Jabet, partner på FSN Capital Partners.

Efter en raketresa i Sverige och Norge siktar nu den svenska IT-koncernen Nordlo på att erövra nya marknader i Europa. Med en ny investeringsfond på 1,5 miljarder kronor och ett fokus på Tyskland, planerar koncernen att växa ytterligare genom strategiska förvärv och fortsatt digitalisering.

Koncernen planerar att expandera sin verksamhet till fler europeiska marknader, med särskilt fokus på Tyskland. Detta ska ske med hjälp av ett tillskott på 1,5 miljarder kronor genom en ny investeringsfond från majoritetsägaren FSN Capital Partners. Syftet med kapitalet är att möjliggöra förvärv av större aktörer och etablera närvaro i nya länder.

"Det är tydligt att IT-branschen växer med nya teknologier och lösningar vilket bidrar till att både komplexiteten och efterfrågan kommer fortsätta att öka", säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

– Trender som ökad digitalisering av kärnverksamheten, framväxten av molntjänster och ökade säkerhetskrav gör att Nordlo har mycket attraktiva marknadsförutsättningar på den europeiska IT-tjänstemarknaden.

Nordlo har sedan 2018 vuxit betydligt genom både organiska och förvärvade medel, och bolaget har genomfört 15 förvärv i Sverige och Norge. Fokus framöver ligger på att replikera denna tillväxt på andra marknader i norra Europa, säger Patrice Jabet, partner på FSN Capital Partners.