Greater Copenhagen utser Jan Juul Christensen som ny Managing Director

Jan Juul Christensen. Foto: Greater Copenhagen

Greater Copenhagens styrgrupp har utsett Jan Juul Christensen till ny Managing Director för sekretariatet, med tillträde den 1 augusti.

Jan Juul Christensen, som tidigare varit verksam inom strategisk rådgivning och politisk intressebevakning, tar nu över ledningen för Greater Copenhagens sekretariat. Han har även en bakgrund som Senior Vice President för Kommunikation och Samhällsansvar vid Köpenhamns flygplats samt har varit medlem i huvudstyrelsen för danska Socialdemokraterna.

– Jag ser fram emot detta. En stark motivation för mig är, att på det globala planet är det välfungerande, innovativa regioner som driver agendan. Här har Greater Copenhagen en stark position att inta, säger Jan Juul Christensen.

Han betonar vikten av att fortsätta att utveckla regionens potential och att stärka samarbetet mellan Sverige och Danmark.

– Som ordförande i Greater Copenhagen är jag mycket glad att vi rekryterat Jan Juul Christensen som ny Managing Director. Han har stor erfarenhet av politiskt arbete och har en framträdande roll i regionen, inte minst med sin bakgrund från Köpenhamns flygplats. Tillsammans med Jan Juul Christensen kommer vi fortsätta att skapa tillväxt och utveckling för hela Sverige och Danmark, här i Nordens största arbetsmarknadsregion, säger Lars Gaardhøj, ordförande i Greater Copenhagen och regionrådsformand i Region Hovedstaden.

–  Vi är mycket nöjda med att vi nu är i mål med en ny Managing Director för Greater Copenhagen. Under de år jag varit ordförande och vice ordförande har vi uppnått stora framgångar inom det dansk-svenska samarbetet. Nu ska vi vidare, inte minst med infrastrukturfrågorna, där det är viktigt att vi får till stånd en bilateral utredning mellan Sverige och Danmark om nya fasta, öresundsförbindelser. Jag ser fram emot att driva detta arbete tillsammans med Jan Juul Christensen, säger Carl Johan Sonesson, vice ordförande i Greater Copenhagen och regionstyrelsens ordförande i Region Skåne.