Bredden i utbudet är styrkan hos Abus Kransystem

Tony Wittgren, vd för Abus Kransystem Sverige, visade produkter från företagets ”Lätta Lyft-program” på va-mässan Vatten 2023.

ABUS Kransystem ställde ut på både järnvägsmässan Elmia Nordic Rail och va-mässan Vatten 2023 i oktober. På båda mässorna var budskapet det samma.

– Vi vill visa den bredd i materialhantering som vi erbjuder. Det är allt från små kättingtelfrar till lyftar för tågset, säger vd:n Tony Wittgren.

ABUS Kransystem Sverige är en försäljningsorganisation med cirka 140 medarbetare över hela Sverige, från Kristianstad till Kiruna. I sortimentet finns standardiserade industrikranar, med lyftkapacitet från 80 kilo upp till 120 ton. 
Företaget erbjuder omfattande rådgivning och teknisk support vid projekt, service & utbildning samt nyckellösningar för slutkunder. ABUS Kransystem Sverige ingår i tyska ABUS Kransysteme GmbH ett familjeägt bolag med huvudkontoret i Gummersbach.

Har ni någon storsäljare?
– Mainstreamförsäljningen är ABUS-produkter som traverser, svängkronor och telfrar. Det är ryggraden i vårt sortiment. Sedan har vi kompletterande produkter för olika former av nischade materialhanteringsbehov så som vinschar, lyftbord och portabla lyftar. Och nu kan vi också erbjuda lyftar för tåg, säger Tony Wittgren.

bild
Tony Wittgren, vd för Abus Kransystem Sverige, visade bland annat företagets traverssystem på järnvägsmässan Elmia Nordic Rail.

Har ni ett helhetskoncept mot kunden? 
– Ja, vi kallar det nyckellösningar. Vi kan ta hand om projekteringsstadiet med beräkningar på exempelvis traverser och kranbanor. Vidare har vi en försäljning som är en helhetslösning, där också installation och driftssättning ingår. Under hela projektet har kunden en kontaktperson hos oss.

På va-mässan Vatten 2023 visade Abus Kransystem upp produkterna från företagets ”Lätta Lyft-program” För att platsa i denna kategori ska de vara smidiga, prisvärda och kunna monteras på stationära monteringsplatser, eller kunna användas mobilt ute på fältet. Exempel på sådana produkter är svängkranar, lättraverssystem, lättportalkranar och kättingtelfrar.

Kranarna inom denna kategori ska exempelvis kunna klara att lyfta pumpar på upp till 250 kilo.

– Produkterna kan fylla ett behov i fasta installationer som pumphus till exempel. Men även då det finns ett behov av att kunna lyfta det man normalt sett inte lyfter, säger Tony Wittgren.

För ”sällanlyftpunkter” erbjuder Abus Kransystem portala aluminiumkranar.

– Det kan vara en portalkran som har låg vikt och enkelt kan fällas ihop. Ett alternativ är att man också har en liten enkel svängkran. Man sätter då in fästen på de ställen man behöver för att göra de här sällanlyften. Så fästena är permanenta medan man kan ta svängkranen med sig, säger Tony Wittgren.

Foto

abus-kransystem.se