Från personlig assistans till ny affärschef för Transdev Dalarnas kollektivtrafik

Sarah Andersson. Foto: Transdev

Transdev Sverige har utnämnt Sarah Andersson till ny affärschef för verksamheten i Dalarna. Andersson tillträder rollen den 16 september och ersätter Andreas Tengelin, som kommer att vara kvar under en övergångsperiod för att säkerställa en smidig överlämning.

Sarah Andersson kommer närmast från en tjänst som regionchef på Team Oliva, ett företag inom personlig assistans. Hennes bakgrund omfattar även erfarenhet från Mora Parken, Samhall och Internserviceenheten på Mora Kommun.

Trots att Andersson saknar direkt erfarenhet från kollektivtrafikbranschen, framhåller hon sitt lokala perspektiv och erfarenhet från tjänste- och servicesektorn som tillgångar i sin nya roll.

"Min erfarenhet från att utveckla verksamheter och mitt fokus på inkludering och medarbetarengagemang kommer att vara centrala i mitt ledarskap", säger Andersson.

Andersson betonar vikten av att skapa en trivsam arbetsmiljö och att involvera medarbetarna i utvecklingen av verksamheten. Detta, enligt henne, är grundläggande för att uppnå engagemang och hög arbetskvalitet.

Under sin tid på plats har Andersson börjat besöka depåer och bekanta sig med både det lokala teamet och Transdev som företag.