Jesper Fredmark - ny operativ utvecklingsstrateg för Swedavias internationella flygplatser

En nyrekryterad Jesper Fredmark. Foto: Swedavia

Jesper Fredmark har anställts som operativ utvecklingsstrateg för Swedavias internationella flygplatser. Denna nya position är en del av Swedavias strategi att förstärka utvecklingen av flygplatsoperationer med fokus på framtidens behov.

– Det känns mycket glädjande att få välkomna Jesper Fredmark till Swedavia i en nyinrättad roll som operativ utvecklingsstrateg med fokus på internationella flygplatser. Jag är övertygad om att Jesper, med sin breda kompetens inom flygbranschen, kommer att vara starkt bidragande i vårt fortsatta strategiska arbete med att utveckla vårt operativa flygplatsarbete för att möta framtidens olika behov, säger Susanne Norman, COO International Airports på Swedavia.

Jesper Fredmark har en lång karriär inom flygbranschen och har tidigare varit vd för Stockholm Skavsta Airport. Utöver detta har han haft ansvar för flera marktjänstbolag både nationellt och internationellt.

– Det finns en enorm kraft på Sveriges största flygplatser med all samlad kompetens och kunskap. Jag ser fram emot att ena operationella frågor med infrastruktur och kommersiell utveckling för att nå våra gemensamma mål. Vi ska skapa hållbara och effektiva lösningar som stärker flygets roll i Sverige och Arlanda som en ledande flygplats i Norden, säger Jesper Fredmark.