Den som äventyrs trodde att utvecklingen av Hyperloop-teknik har avstannat har anledning att rikta blicken i riktning mot Kina, som fortsätter att bana väg för framtidens snabbtåg genom att vidareutveckla T-Flight, ett tåg baserat på Hyperloop-teknologi.
Projektet leds av China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) och har som mål att revolutionera hur vi ser på marktransport genom att erbjuda hastigheter som överstiger traditionella flygplan .
Under tidigare tester på en nybyggd 2 kilometers testbana i Datun har T-Flight kunnat testa kritiska komponenter som supraledande magneter och traktionssystem utan att sänka lufttrycket i röret. Även om den exakta hastigheten som uppnåddes under dessa tester inte offentliggjorts, rapporteras det att den överstigit de gällande regleringsstandarderna.
Hyperloop - från idé till verklighet
Hyperloop-tekniken, som introducerades av Elon Musk, lovar revolutionerande snabb transport i rör med mycket lågt luftmotstånd. Trots initial entusiasm har flera försök med Hyperloop i andra länder avtagit eller stött på ekonomiska hinder. CASIC är dock fast beslutna att fortsätta utvecklingen och har redan byggt världens största testtunnel för Hyperloop i Shanxi-provinsen .
T-Flight-projektet står inför utmaningen att utveckla en infrastruktur som är tillräckligt robust för att hantera extremt höga hastigheter och som kan integreras säkert i befintliga stadsbilder. Framöver planerar CASIC att expandera testbanan från 2 kilometer till imponerande 60 kilometer för att möjliggöra tester vid hastigheter upp till 1000 km/h.
Fortsätter att investera
Medan flera företag som arbetade med Hyperloop har lagt ned sin verksamhet, visar CASIC fortsatta investeringar och framsteg att ambitionen att skapa en fungerande Hyperloop fortfarande är stark. Framtida planer inkluderar en eventuell sträcka mellan Datong och Beijing, vilket skulle förkorta restiden från flera timmar till under en halvtimme för sträckan.
Källa: CASIC